LOGISTIEK

Meer dan 80 opleidingsmogelijkheden

Grootste indoor trainingscentrum van Limburg

Zoals u wellicht al weet moeten alle beroepschauffeurs voor vrachtwagen en bus mee doen aan de verplichte nascholing om hun vakbekwaamheid geldig te houden. Voor buschauffeurs geldt dat ze hun verplichte nascholing moeten hebben gevolgd voor september 2015 en voor vrachtwagenchauffeurs voor september 2016.

Als het een chauffeur niet lukt om aan de verplichte nascholing te voldoen, heeft dit als gevolg dat zijn code 95 (vakbekwaamheid) verloopt en hij zijn vak niet meer mag uitoefenen. Als hij daarna besluit zijn oude vak weer op te pakken, dan moet hij die vakbekwaamheid weer vernieuwen. Dit doet de chauffeur door 35 uur nascholing te volgen. Nadat hij deze 35 uur gevolgd heeft én hij de code 95 op zijn rijbewijs heeft, mag hij weer beroepsmatig rijden.

De nascholing moet bestaan uit cursussen die door het CCV gecertificeerd zijn. De enige eis is dat van de 35 uur nascholing een chauffeur minimaal 1 dag (7 uur) een praktijktraining moet volgen. De overige 4 dagen kunnen volstaan met een theoretische cursusdag.

Autolaadkraan Basis

Na deze opleiding weet u hoe u moet hijsen zonder gevaar voor omstanders, milieu verantwoordelijk en kunt u veilig laden en lossen. U kunt de kraan inspecteren en hebt u verdiept in de Arbo-wet.

Veilig werken met de Heftruck basis

U kunt in het logistiek opleidingscentrum terecht voor een eendaagse heftruck opleiding voor gevorderden en een tweedaagse basiscursus vorkheftruck met slagingsgarantie!

Veilig werken met de Heftruck herhaling

U kunt in het logistiek opleidingscentrum terecht voor een eendaagse heftruck opleiding voor gevorderden en een tweedaagse basiscursus vorkheftruck met slagingsgarantie!

Laadschop / Loader

Deze cursus is geschikt voor medewerkers die een laadschop moeten besturen. Kennis van de Nederlandse taal vereist. De cursus wordt afgesloten met een examen, waarna het certificaat 5 jaar geldig is.

Reach stacker

Deze cursus is geschikt voor medewerkers van 18 jaar of ouder die een reach stacker moeten besturen. Kennis van de Nederlandse taal vereist. De cursus wordt afgesloten met een examen.

Veilig werken met de Reachtruck basis

De training is geschikt voor medewerkers die een truck moeten besturen en nog niet over een bewijs beschikken dat zij voldoende instructie hebben gevolgd, maar wel rijervaring hebben.

Veilig werken met de Reachtruck herhaling

De deelnemer leert zowel in de theorie als in de praktijk een heftruck / reachtruck te bedienen, veiligheidscontroles uit te voeren en kan op een verantwoorde en efficiënte manier lading verplaatsen.

Stapelaar

Deze cursus is geschikt voor medewerkers met een minimumleeftijd van 16 jaar die een stapelaar moeten besturen. De cursus wordt afgesloten met een theorie- en praktijkexamen.

Veilig verplaatsen van lasten 

Deze cursus is geschikt voor medewerkers van 16 jaar of ouder die lasten aanslaan en verplaatsen. Bij deelname aan het SOG examen dient men minimaal 18 jaar oud te zijn.

Lading Zekeren

Deze opleiding traint chauffeurs en medewerkers om een veilig transport te kunnen uitvoeren met de ter beschikking staande hulpmiddelen in overeenstemming met de nationale en internationale regels.

Veilig Werken Langs de weg

De opleiding is geschikt voor wegenbouwers, chauffeurs, medewerkers van groenvoorziening bedrijven, stratenmakers, die te maken krijgen met het werken aan de weg.

OPLEIDINGEN

Onze opleidingen zijn verdeeld in onderstaande categorieën

BHV

EHBO

Arbo

code 95

logistiek

orde & veiligheid

verkeer

VCA

Omgaan met agressie

Heb je nog vragen?

Onze medewerkers staan elke dag voor je klaar, neem vrijblijvend contact met ons op

CONTACT

Veiligheidscentrum Limburg B.V.
045 524 82 80

info@veiligheidscentrumlimburg.nl

Bereikbaar op werkdagen van 08:00 tot 16:30 uur

LOCATIE

Industriestraat 6
6361 HD  Nuth

KVK nummer: 14033630
Bank: NL97RABO 0133 2123 86
BTW nummer: NL803496631B01