Beveiliger in de petrochemie & gezondheidszorg

Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging binnen de beveiliging? Vanaf medio april hebben wij een toffe combi vacature voor jou.

Functie omschrijving

Dat is nou niet bepaald in 1 zin samen te vatten. De kans is groot dat je de maandag start op het spoedplein van een groot ziekenhuis. De werkzaamheden zijn enorm variërend. Als beveiliger zorg je er namelijk voor dat de patiënten en bezoekers worden opgevangen en aangemeld bij de eerste hulp of huisartsenpost. Verder draag je er zorg voor dat personeel, patiënten & bezoekers zich veilig voelen. Zo kan het nog wel eens voorkomen dat een patiënt of bezoeker dermate emotioneel of misschien wel boos is dat van jou als beveiliger wordt verwacht dat je met de nodige tact ingrijpt en de rust bewaard. Vaak is het aanbieden van een kopje koffie of thee al ‘de’ manier om de patiënt of bezoeker op zijn/haar gemak te stellen. Mocht het echt uit de hand lopen zijn er natuurlijk altijd collega’s die jou ondersteunen als dat nodig mocht zijn.

Ondertussen is het alweer dinsdag en ga je naar een chemische fabriek alwaar je niet enkel als standaard beveiliger werkt. Buitenom het in de gaten houden van de fabriek en buitenterreinen voer je steekproefsgewijs controles uit op ladende bulkwagens om te controleren of de chauffeurs voldoen aan o.a. de ADR voorschriften. Daarnaast monitor je vanuit de meldkamer het productieproces en informeert bij onregelmatigheden de technische dienst. Bij een calamiteit alarmeer je de bedrijfsbrandweer.

Ondertussen is de woensdag alweer aangebroken en ben je weer werkzaam in het ziekenhuis. Vandaag werk je niet op het spoedplein maar werk je mee in de reguliere dienst. De werkzaamheden zijn behoorlijk variërend. Het ene moment ben je bezig met een surveillance-ronde; terwijl je enige momenten later door de portofoon wordt opgeroepen om bij een verdachte situatie of medische noodsituatie op te treden. Parkeerbeleid, het handhaven op het rookbeleid zijn allemaal zaken die tot jouw takenpakket behoren. Feitelijk bestaan je werkzaamheden voor 70% uit dienstverlening. Bezoekers verwijzen naar de juiste locatie, of een medewerker helpen die zijn locker niet meer open krijgt zijn allemaal zaken die je tegen kunt komen tijdens een shift

Wij kunnen nog wel een tijdje doorgaan maar bovenstaande geeft een kleine indruk van de werkzaamheden die je te wachten staan.

Als beveiliger van veiligheidscentrum Limburg verwachten wij net dat beetje meer waardoor je past binnen de klantenkring in alle segmenten. Naast je verantwoordelijkheden voor orde en veiligheid fungeer je als gastheer en ben je een visitekaartje voor V.C.L. en het bedrijf of instantie waar je op dat moment werkzaam bent.

Functie eisen

 • MBO werk- en denkniveau
 • In bezit van diploma beveiliger 2 (of gelijkwaardig diploma)
 • BHV certificaat (of bereid deze via ons te behalen)
 • VCA diploma (of bereid deze via ons te behalen)
 • Ervaring of affiniteit binnen de zorg & petrochemie is een pré
 • Goede communicatieve vaardigheden, zowel verbaal als schriftelijk
 • Goede beheersing van de Nederlandse taal in zowel woord als geschrift
 • Representatief, een flexibele instelling en goede motivatie
 • Proactief
 • Dienstverlenende instelling
 • Je weet goed gastheerschap en klantvriendelijk beveiligen toe te passen
 • Rijbewijs B en eigen vervoer
 • Omdat het hier om bedrijven & instellingen gaat die 24/7 geopend zijn is het goed om te weten dat je ook in de weekenden, avond, ‘s nachts & uiteraard tijdens feestdagen beschikbaar moet zijn.
 • Gezien de aard van de objecten is het zowel tijdens werktijd als in de pauzes niet mogelijk in of buiten de terreinen te roken.

Wat bieden wij

 • Salaris conform cao particuliere beveiliging
 • Een afwisselende functie met veel verantwoordelijkheid
 • Fulltime functie met urengarantie

Wij zien je sollicitatiebrief aangevuld met CV met belangstelling tegemoet.

Solliciteren?

Indien u interesse heeft in deze vacature, zien wij uw sollicitatiebrief aangevuld met uw CV, graag tegenmoet. Stuur een mail met de vacature als onderwerp naar jos@veiligheidscentrumlimburg.nl 

Indien u naar aanleiding van deze vacature meer informatie wenst, kunt u tijdens kantooruren telefonisch contact op nemen met dhr. P. Beumers op het telefoonnummer 06 – 11393502

Specificaties

Dienstverband: full time

Locatie: Zuid Limburg

Niveau: MBO